Nykyesityksen näyttämö

  • Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5
  • Ensi-ilta 19.5.2022
  • 17,50 €

Esitysajat:

To 19.5. klo 20, studio Pasila
Pe 20.5. klo 19, studio Pasila
La 21.5. klo 19, studio Pasila

Studio Pasilan aulassa nähtävänä näinä esityspäivinä Ignacio Peréz Perézin installaatio

Performance Times:

Thu 19.5.2022 at 8 pm, studio Pasila
Fri 20.5.2022 at 7 pm, studio Pasila
Sat 21.5.2022 at 7 pm, studio Pasila

During the performance days Ignacio Peréz Peréz’s installation is also open in Studio Pasila foyer

Harriharrin seikkailut – Episodi III LIPUT

Harold Hejazin videopeliesitys seuraa Harriharrin elämää Helsingissä. Pelin päähahmo Harriharri on juuri saapunut Suomeen ja toivoo saavansa uusia ystäviä sekä lämpimän vastaanoton uuteen kulttuuriin. Harriharri luottaa itseensä ja kykyihinsä toimia myös osana paikallista taidemaailmaa. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä.

Pelissä Harriharri joutuu tutustumaan suomalaiseen kulttuuripolitiikkaan hämmentävillä tavoilla, jotka murskaavat hänen naiivin kuvansa Suomesta. Ponnisteluista huolimatta hän kohtaa jatkuvia vastoinkäymisiä pyrkiessään suomalaisen yhteiskunnan jäseneksi. Pelin vaikeimmilla tasoilla Harriharrin täytyy taistelella byrokratian koneistoa ja sosiaalisen syrjäyttämisen rakenteita vastaan.

Harriharri ei saa luovuttaa!

Videopeliesityksen kerronta tapahtuu vuorovaikutteisen elokuvan sekä improvisoidun rapin ja laulun keinoin. Jokainen esitys on uniikki kokemus, sillä yleisö voi vaikuttaa pelin kulkuun. Liity Harriharrin seuraan hiphopfantasiaseikkailuun!

Pelin konsepti ja esitys: Harold Hejazi
Pelin kehittäminen: Magu & Rolands Tīss
Äänisuunnittelu: Eliel Tammiharju
Teosta tukee: Taiteen Edistämiskeskus ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Katso aikaisemmat episodit täältä:

Episodi 1
Episodi 2

Seuraa @harriharrigame instagramissa

Harold Hejazi, tuttavallisemmin myös Harri, on Helsingissä asuva kanadalainen taiteilija ja pelisuunnittelija. Töissään hän hyödyntää pelillistettyjä esitysmuotoja tutkiakseen erilaisia yhteiskunnallisia teemoja, kuten etnisyyttä, yhteiskuntaluokkia, kollektiivista muistia sekä ihmisten välistä dynamiikkaa.

Studio Pasilassa vuosina 2022 ja 2023 nähtävä Nykyesityksen näyttämö -pilottihanke tuo nykyesityksen erilaisia muotoja osaksi Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistokokonaisuutta. Nykyesityksen näyttämön toiminta jakautuu vierailunäyttämöön sekä kantaesityksiin ja niiden valmistamiseen suunnattuihin näyttämöresidensseihin.

ARVIO
Sinänsä mielenkiintoinen idea, jonka toteutus kuitenkin ontui pahasti. Kohtaukset pelissä olivat liian pitkäveteisiä ja jumittuivat ikäänkuin paikalleen. Ymmärtääkseni tätä projektia on tehty kohtuullisen pitkän aikaa niin pelianimointi oli vielä ikäänkuin kesken ja grafiikka oli myös keskeneräisen näköistä. Vaikka esitys oli interaktiivinen niin todellista interaktiivisuutta sai hakea sillä vain A tai B kohdan valinta ei riitä. Olen ehkä aivan väärä kohderyhmä, koska salissa monet silminnähden pitivät esityksestä, mutta minä vilkuilin kelloa. Vaikka sanoma sinänsä oli hyvä, että rasismi ei ole hyväksyttävää ja ihmiset pitäisi hyväksyä ihmisinä. Vähän jäi mietityttämään, miksi tämä on tehty ja kenelle.