Arvio: Kimmo Kestilä

Supermies

Kimmo Kestilä ja Jouni Bäckström

Jouni Bäckström on kirjaimellisesti esityksen keskiössä, hän esittää kaikki roolit yksinään. Jounin vierellä lavalla musiikista vastaa muusikot: Kaisamaija Uljas, Hannes Kaukoranta ja Tatu Ahola. Supermies esityksessä etsitään vastausta siihen millainen on olla isä ja mies. Mieheen kohdistuu paljon vaatimuksia ja paineita, ja näitä tunteita tulkitsee Jouni Bäckström ansiokkaasta. Esitys oli hieman rujo, mutta kulki hyvin eteenpäin ja oli viihdyttävää katsottavaa. Emme nähneet lavalla viimeisen päälle trimmattua miestä, joka olisi virheetön vaan sellaisen miehen, joka on sellainen kuin on. Jounin silmistä paistoi toivo, ihmisläheisyys, ystävällisyys, vain muutamia mainitakseni.

Esitys alkoi aivan alusta siis aivan alusta uimakilpailulla eikä millä tahansa uimakilpailulla. Jouni esitti neljää erilaista siittiösolua, jotka ponnistelivat kohti maalia tässä uimakilpailussa. Supermies esityksessä sai nauraa ja ihmetellä ja kokea. Pieni teatteri voi tarjota katsojilleen suuria elämyksiä. Supermiehellä on vain kaksi esitystä 27-28.9.2021, mutta tarkoituksena on jatkaa esityksiä kiertue tyyppisesti. Menkää katsomaan tämä, jos haluatte nähdä jotain läheltä ja johon yleisö sai myös hieman osallistua.


27.9. / 28.9. klo 19

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia, klovneriaa sekä fyysistä teatteria. Autofiktioesitys kertoo ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista. Esitykset 27.-28.9.2021.

Esityksen teemoina ovat tunneherkän miehen sopimattomuus kapeisiin miehen roolimalleihin, identiteetti, isyys, ulkonäköpaineet sekä suomalaisuus. Esitys on yhdistelmä musiikki- ja klovnerianumeroita, monologia sekä Stand up komiikkaa. Tarinaa rytmittävät barokki-triolle sovitetut länsimaisen populaarimusiikin hittikappaleet 1600-luvulta nykypäivään.
Esitys kantaesitetään KokoTeatterissa, jonka jälkeen se lähtee kiertueelle Suomen lisäksi myös Iso-Britaniaan.

Supermiehen ohjaajana toimii englantilaisen Mouths of Lions teatterin taiteellinenjohtaja Georgia Murphy, jonka edellinen yhteistyö Bäckströmin kanssa oli arvostelu- ja yleisömenestystä niittänyt lastenkomedia Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni.
Jouni Bäckström: Supermies

Lavalla Jouni Bäckström
Ohjaus ja käsikirjoitus Jouni Bäckström & Georgia Murphy (eng)
Muusikot Kaisamaija Uljas, Hannes Kaukoranta, Tatu Ahola
Tuotanto Jouni Bäckström ja The Fabulous Bäckström Brothers

KokoTeatteri on 1997 perustettu vapaa ammattiteatteriryhmä. Teatterilla on oma näyttämö Helsingissä entisessä Svenska Gårdenissa Hämeentiellä, Kallion kupeessa. Ensi-iltoja on vuosittain 4–6. Teatterin kanssa samoissa tiloissa toimii Koko Jazz Club.