Vuodesta 2005 yleisöä naurattanut ja itkettänyt Luolamies -monologi. Yhdysvaltalaisen Rob Beckerin käsikirjoittama esitys on stand up –komiikkaa parhaimmillaan. Se herättää oivalluksia tyypillisistä parisuhteista, ja on hellyttävä tutkimusmatka miehen ja naisen sielunmaisemaan.

Luolamies sai ensi-iltansa San Franciscossa vuonna 1991, ja sitä on esitetty Broadwaylla yli 800 kertaa. Näytelmän on suomentanut ja ohjannut näyttelijä Ville Virtanen. Esityksen pääosassa nähdään ilmiömäinen näyttelijä Martti Suosalo. Luolamiestä on esitetty täysille saleille ympäri maata, ja se on kerännyt yli 300 000 katsojaa muun muassa Helsingissä, Turussa ja Oulussa.

Sopii katsottavaksi yksin ja yhdessä, parisuhteellisena ja -suhteetta, ja vaikka pariin kertaan.

Hyvää mieltä ja ajatuksia meitä kaikkia koskettavasta aiheesta!
Produced by Aleksanterin teatteri and THEATER MOGUL

 

ARVIO
Jos sinulla on ongelmia ja haasteita avioliitossasi niin mene katsomaan Luolamies! Miksi väitän näin? Tämä esitys käsittelee huumorin keinoin miesten ja naisten välisiä eroavaisuuksia. Sain nauraa miltei koko esityksen ajan vedet silmissä niin hauskoja tosiasioita käsiteltiin tässä monologissa. Kun esitys oli alkanut niin jonkin ajan kuluttua alkoi palohälyttimet soimaan ja ensin luulimme, että tämä kuuluu esitykseen, mutta ei. Koko teatteri tyhjennettiin pihalle ja palokunta tuli paikalle tarkistamaan tilanteen. Väärä hälytys ja pienen odottelun jälkeen pääsimme saliin takaisin uudestaan. Martti Suosalo pystyi ottamaan yleisön uudelleen hallintaansa ja nauraminen jatkui miesten ja naisten erilaisuuksien vertailuille. Esityksessä ei pilkattu ketään vaan Suosalo lateli totuuksia, joita en minäkään aikaisemmin ollut tajunnut. Uskon että tämän esityksen esimerkit naisista ja miehistä ei uppoa niin hyvin vasta naimisiin menneille. Pitää olla jonkin verran avioelämää takana että voi samaistua näihin käsiteltäviin asioihin. Suosittelen katsomaan tätä esitystä oli sinulla avioelämässä vaikeuksia tai ei niin hauskaa tulee olemaan.

 

ESITYS LIPUT
su 22.5.2022 klo 14:00 Osta liput
su 18.9.2022 klo 16:00 Osta liput
su 9.10.2022 klo 16:00 Osta liput
su 13.11.2022 klo 16:00 Osta liput
su 4.12.2022 klo 16:00