Arvio: Kimmo Kestilä

Niin kuin taivaassa

Jos musikaali Niin kuin taivaassa ei herätä sinussa tunteita suuntaan tai toiseen niin todellakin ihmettelen. En yleensä pidä musikaaleista, mutta tämä esitys teki suuren poikkeuksen, sillä esitys soljui eteenpäin kuin joki. Ihmiset, äänet, lavasteet, valot ja tarina elivät sopusoinnussa ajan virrassa. Tarina jaksaa kantaa ja haastaa katsojaa, tässä esityksessä on monia aiheita, jotka ovat tärkeitä meille kaikille. Joitakin meitä on kiusattu koulussa, haukuttu lihavaksi, vammaiseksi, syntiseksi, tyhmäksi ja listalle ei näy loppua. Joitakin meitä on lyöty, uhkailtu, petetty, valehdeltu eikä tällekään listalle näytä olevan loppua.
Niin kuin taivaassa, ottaa sinut nopeasti kiinni ja pistää pohtimaan omia aikaisempia kokemuksia elämän eri vaiheista. Katsoja voi löytää omat kipupisteensä ja nämä kokemukset nostaa tunteet pintaan. Sanomattakin on selvää, että musikaalin kantavat voimat ovat Tuukka Leppänen ja Oona Airola, joiden yhteinen kemia toimii. Tämä esitys on hyvin monen ammattilaisen yhteinen ponnistus, jossa kaikki palat loksahtelevat paikoilleen. Jos haluat nähdä esityksen, jota ei tarvitse katua niin tässä se nyt on.

Musikaali kertoo maailmalla menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

 


Helsingin Kaupungunteatteri

  • Suuri näyttämö – Eläintarhantie 5
  • Ensi-ilta 26.8.2021
  • Noin 3 t, sis. väliajan 20 min
  • Opiskelijalippu 41,50/44 € (ma-to), Eläkeläislippu 80/85 € (ma-to), Peruslippu 83/88 €

Musiikin voimaa, yhteisöllisyyttä, toivoa ja elämäniloa korostavan musikaalin päärooleissa nähdään Once-musikaalin tähti Tuukka Leppänen ja ensimmäisessä isossa musikaaliroolissaan Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelevä, palkittu näyttelijä ja laulaja Oona Airola, ja musiikista vastaa Ruotsin tunnetuin Euroviisu-säveltäjä Fredrik Kempe.

Esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy

Kantaesitystuotanto
Kantaesitys Så som i himmelen oli Oscarsteaternissa Tukholmassa 13.9.2018, tuotanto Vicky Nöjesproduktion & 2Entertain.

Käsikirjoitus: Kay & Carin Pollak
Säveltäjä: Fredrik Kempe
Laulujen sanat: Carin Pollak & Fredrik Kempe
Käsikirjoittamiseen osallistunut: Edward af Sillén
Ohjaus: Jakob Höglund
Tuottajat: Vicky & Johan von der Lancken

Gabriellan laulu; Säveltäjä: Stefan Nilsson, Sanat: Py Bäckman

Lisätietoja Helsingin Kaupungin teatterin kotisivuilta..