Jarno Hyökyvaara: Pyöreä Totuus

Esitykset 14.3. / 15.3. / 28.3. / 29.3.
Esitykset klo 19.00

Pyöreä totuus on monologiesitys, joka kertoo nuoren ihmisen kasvutarinan jalkapallon maailmassa. Esitys käsittelee auktoriteetteja, työpaikkakiusaamista, omien valintojen merkitystä sekä menettämisen pelkoa. Tarina kuvaa sitä, millaista on katsoa vaihtopenkiltä kun unelmat liukutaklataan kumoon. Esitykset KokoTeatterissa 14.-29.3.2022.

Näytelmä pohjautuu näyttelijä-käsikirjoittaja Jarno Hyökyvaaran omiin kokemuksiin ja on hyvin henkilökohtainen esitys. Jarno on pelannut itse ammatiksi jalkapalloa vuosina 2004 – 2006 ja on ollut joukkueensa mukana voittamassa Veikkausliigassa pronssia sekä Suomen Cup- mestaruuden.

Esitys on valmistettu Lappeenrannan kaupunginteatterissa keväällä 2021.
Kesto n. 50 min.

ARVIO
Esityksen arvoa nosti huomattavasti se että tapahtumat ja muistot perustuivat Jarno Hyökyvaaran omakohtaisiin kokemuksiin. Esitystä jaksoi katsoa, mutta se oli hyvin koruton, käytännössä ilman minkäänlaista lavastusta. Jarno suoriutui kuitenkin hyvin urakastaan, mutta pienillä lisämausteilla esityksestä olisi saatu enemmän irti. Kaikesta huomasi, että näyttelijä Jarno oli sinut jalkapallonsa kanssa. Jos haluat nähdä konstailettoman esityksen ilman mitään sen kummempia tehosteita niin tässä se on. Esityksessä käytiin Jarnon elämää ja valintoja läpi, mikä sinänsä voi olla monelle suomalaisella hyvinkin samaistuttavaa ja koskettavaa.

OSTA LIPUT